Det är omöjligt att besöka Thailand utan att först släppa av vid Bangkok. Och det är omöjligt att njuta av Bangkok utan att uppmärksamma en handfull användbara tips som inte skulle spara tid och pengar men också en del huvudvärk.

Bangkok är en livlig stad. Ingen tvekan om det. Men det är en stad som verkade ha skapats av en sadistisk stadsplanerare som gillade att förvirra turister. Det är en labyrint. Och i det, är det lätt att titta på din semester-humör bort med förvirring, besvikelse, och stressen att gå vilse. Så med det, är vårt första tips för dig att få en karta.

Det är inte dyrt. För några baht, kan du köpa dig en karta. Men dont bara köpa någon annan karta, köpa en som har engelska översättningar samt thailändska namn på den. Det blir också bättre om du bekantar dig med det som står på kartan, särskilt om du planerar att stanna i en vecka eller mer.

När du handlar, lära sig att utöva god Bartering. Thailändare vet om du är en utlänning i staden. Och tråkigt nog, de vet också hur mycket du kommer att betala på ett objekt. En bra tumregel när du handlar i Bangkok är att pruta, men gör det mycket fint. Chip bort så mycket som 40% rabatt på det ursprungliga priset och du kan få det pris du kan glatt betala för. Om priset är obehagligt, med alla medel, promenad och gå till nästa leverantör. Det finns en god chans att du kommer att erbjudas det senaste försäljningspriset när du gör.

Ta med dig rikligt med vatten. Det är en no-brainer men för ett allmänt fuktigt land som Thailand, lönar det sig att ta med dig din egen leverans av vätskor. Lyckligtvis finns det alltid gott om Bangkok butiker som har förfriskningar redo på sina kylskåp. Bara köpa dem som är förseglade. Åh, förresten, dricka vätskor på Bangkok sätt kan vara lite udda för nya Comers. De dricker dem direkt från en liten plastpåse med halm. Prova det. Det är kul, för att inte nämna mycket bekvämt.

Akta dig för scammers. Vi är alla bekanta med ”dont prata med främlingar” grejer, men när du kommer in i Bangkok, skulle du alltid önska att någon skulle hjälpa dig med anvisningarna. Bra är, det finns alltid de thailändare som är villiga att hjälpa. Tyvärr, inte alla av dem är ute för att ge dig bara några riktningar. Var försiktig med dem som närmar dig på gatan. Du skulle inte vilja hoppa från en pärla butik till en annan om det är inte där du vill gå.

Organisera din turné. För mindre huvudvärk, det kommer att göra dig bra att förbereda din turné i förväg. Detta gör att du kan gå till de platser som du tänker besöka.

Använd MRT och BTS, regelbundet. Oavsett hur tilltalande Tuk-tuks, kanalbåtar och motorcyklar är, är det alltid bättre att sticka med tunnelbanan och Skytrain. Få så mycket pass som du behöver.