Koh Samet

Koh Samet är en mindre känd ö i Thailand. Här är fisken i centrum. Hela turistnäringen har utvecklats från en enda liten fiskeby och fisken ger såväl viktig näring som vackra fotografier för den som dyker. Ön är väl värd ett besök då den också har en stark kulturell förankring till Thailand.
Koh Samet är en vacker ö med mycket växlande omgivningar. Ön erbjuder en hel del stränder men också klippor och berg. På den östra sidan av Koh Samet är det väldigt enkelt att ta sig mellan stränderna och det är bara mindre klippor som skiljer dem åt. På de andra delarna utav ön är klipporna högre men det är ändå möjligt att ta sig över dem och det brukar vara ett äventyr i sig.

Hur du vill bo är helt upp till dig själv och alternativen är många. Du kan hyra en enklare bungalow eller lägenhet eller så kan du bo på hotell. Öns hotell varierar mycket i både klass och pris och det finns allt ifrån små vandrarhem till riktigt överdådiga lyxhotell.

När du går ut och äter så kommer du att märka att Koh Samet har en rik fiskekultur då menyerna är fulla av olika sorters fisk och skaldjursrätter. Öns restauranger erbjuder även en hel del internationella maträtter och både amerikanskt och europeiskt finns på menyerna. De flesta restauranger har även barnmenyer och på dem finns det mildare rätter som inte är så starkt kryddade, till exempel pannkakor, hamburgare, och mild kycklingsoppa.

Nattlivet på Koh Samet är riktigt trevligt med ett stort antal barer och diskotek. Något som lockar många är eldshowen på Hat Sai Kaew. Showen utspelar sig varje kväll vid Sai Kaew Villa, där du också hittar strandens största och mest välbesökta bar.

Den mest välbesökta sevärdheten på Koh Samet är en staty som ligger på klipporna mellan Ao Hin Khok och stranden Hat Sai Kaew. Statyn illustrerar en av den mycket berömda poeten Sunthorn Phus dikter, som handlar om att prins Aphai Mani blir räddad av en sjöjungfru och hamnar just på ön Koh Samet.

Om du vill ta dig an någon aktivitet på semestern så finns det en del att välja på. Dykning och fiske är det som är mest populärt. All utrustning som behövs finns att hyra eller köpa på ön. Vindsurfing är också en mycket spännande aktivitet som många ägnar sig åt. Brädor finns att hyra på nästan alla av öns hotell och du kan även ta lektioner för att lära dig. Den bästa stranden för vindsurfing heter Hat Sai Kaeo och där finns även vattenskotrar att hyra.

Leave a Reply

Sidor