Koh Chang

Semesterön Koh Chang erbjuder verkligen avslappning på högsta nivå. Här kan du njuta av vackra stränder, stor artrikedom i havet och god mat. Det finns många aktiviteter, i och utanför vattnet, som passar både barnfamiljerna och andra resenärer.

Koh Chang har varit en mycket populär ö att besöka sedan 1970-talet och antalet turister ökar för varje år som går. Det finns en hel del olika saker att göra på ön, såsom snorklingsturer i det glasklara vattnet, golfbanor, wakeboarding och mycket annat.

Boendealternativen är många och du kan bo i alltifrån en liten bungalow på stranden till ett lyxigt hotell. Oavsett vad du väljer så är alla alternativ mycket prisvärda och billigare än hemma. Om du väljer ett hotell så ingår alltid frukost och samtliga hotell har en tillhörande pool.

Ön passar utmärkt för både dykning och bad och det finns en hel del stränder att välja bland. Till de mest populära hör White Sand Beach som är 2,1 kilometer lång och öns längsta strand. Det är där de flesta större hotellen ligger och på kvällen är det där människor samlas för att gå ut och äta eller besöka barer. En del diskotek finns också och det är mest yngre människor som befinner sig på stranden kvällstid.

Ca 4,5 kilometer söder om White Sand Beach så hittar du Klong Prao Beach som är väldigt populär bland barnfamiljer. Stranden är 3,5 kilometer lång och är avdelad av ett par mindre floder som kommer uppifrån bergen. Omgivningen är riktigt idyllisk och harmonisk och på Klong Prao Beach kan du verkligen koppla av. Hotellen som ligger på stranden är mycket barnvänliga och vattnet är långgrunt vilket passar de yngsta.

Riktigt lugnt och i princip nästan ensamt är det på Lonely Beach, som ligger 13 kilometer söder om White Sand Beach. Stranden är 700 meter lång och har få hotell och besökare, du är nästan helt för dig själv. Trots detta så är omgivningen precis lika vacker som på resten utav Koh Chang.

Vill du åka på en heldagsutflykt på en båt med dykinstruktörer så ska du bege dig till piren i Bang Bao där de flesta stora båtar utgår ifrån. Att boka sin biljett dagen före är att rekommendera då det ibland är fullt på båtarna. Kring piren så finns en del mysiga restauranger och små barer. En del affärer finns också för de som vill handla handgjorda prydnader och andra souvenirer.

Koh Chang är ett riktigt paradis och du kommer inte att ångra dig om du besöker denna vackra ö med en mångfald av aktiviteter, restauranger och sevärdheter.

Leave a Reply

Sidor