Hua Hin

Hua Hin – Känd turistort för Skandinavier

Hua Hin, orten med ett något konstigt klingade namn, var Thailands första riktiga turistresort. Fiskebyn har växt och expanderat till ett gediget utflyktsmål. Här är stränderna vackra och vattnet klart. Avslappningen blir total och du kan utan problem tillbringa en vecka med bara sol, bad och god mat.

Detta är ett utav Thailands allra första riktiga turistmål och Hua Hin är ett riktigt paradis. Sandstranden är kritvit och sträcker sig flera mil kring den lilla fiskebyn. Vattnet är riktigt blått och klart och det är väldigt långgrunt.

Om du är ute efter bad så rekommenderas partiet söder om Marriott-hotell starkt. Där är vattnet extra klart och bottnen är helt stenfri. Du kan gå ut nästan en kilometer i vattnet och se på de färgglada fiskarna som simmar kring dina fötter. Om du vill göra annat än att koppla av på stranden så finns det en hel del olika vattensporter att utöva såsom vattenskoter, kitesurfing och bananbåtar. Längs hela stranden spelas det också fotboll och beach volleyboll. Solstolar finns nästan överallt och är billiga att hyra om du inte har med egen.

Det finns en hel del olika sätt att upptäcka ön på och gör du det inte genom dykning så kan du hyra en häst och rida längs stranden. Att ge sig ut på upptäcktsfärd i den vackra skogen är verkligen att rekommendera och det finns en stor artrikedom på de exotiska frukterna kring ön så det är bara att plocka och smaka.

Ön bjuder även på en hel del intressanta sevärdheter. Exempel på dessa är Huay Sai Wild Life Breeding Center. Det är ett jättelikt zoo som är ett utav många projekt som startats på den thailändska Kungen och Drottningens initiativ. Du hittar det en bit utanför Cha-Am. Här kan du beskåda apor och hjortar och omgivningen är riktigt vacker och tropisk. Zoo:et erhåller också ett stort groduppfödningscenter som bjuder på en spännande inblick i grodornas liv.

Du kan även åka och titta på Klai Kang Won, vars namn betyder ”långt bort från bekymmer”, och är den thailändska Kungen och Drottningens sommarpalats. Detta är en betydande anledning till varför Hua Hin är ett så populärt resmål även bland thailändare själva. Du hittar palatset några minuter norr om Hua Hin centrum och förutom palatset så finns en jättelik färgglad och vacker tillhörande trädgård.

Det är mycket populärt att åka på olika dagsutflykter i Hua Hin och ett bra alternativ är att besöka Ban Bang Pu som är en mysig liten fiskeby. Dagsutflykter går ifrån Hua Hins hamn och det är en riktig upplevelse att åka med lyxkryssaren Mai Tai som är byggd helt i trä. I byn finns det mycket intressant att se, bland annat det vackra templet Wat Ban Bang Pu.

En annan mycket populär dagsutflykt är att besöka Elephant Village som ligger vid vattenfallet P Lu-u. Där får du träffa elefanter i ett mycket vackert område. Du får även ta en tur på ryggen på dem tillsammans med en djurskötare.

Leave a Reply

Sidor