Chiang Mai

Staden Chiang Mai ligger i norra Thailand, i provinsen med samma namn. Här finns flera bevarade tempel att besöka men Chiang Mai erbjuder också ett zoo och ett stort vattenfall. Mest välkänd är dock staden för sina festivaler. Kolla kalendariet när du är på väg hit och förbered dig på att du kommer att ha kul, oavsett vad det är som firas.

Chiang Mai betyder ”ny stad” och är huvudstaden i provinsen Chiang Mai i norra Thailand. Staden ligger ca 7 mil ifrån Bangkok och har ca 200 000 invånare. Chiang Mais kännetecken är dess välbevarade gamla kultur med många vackra tempel och hantverk. Stadens centrum omges av en jättelik vallgrav och det är innanför den som de flesta utav templen finns. SFörr i tiden var staden en mycket viktig handelsmetropol och det mesta är bevarat som det såg ut då.

Det mest välbesökta templet i staden heter Wat Phra That Doi Suthep och ligger på det vackra skogsberget Suthep. Templet uppfördes år 1383 och det har blivit en viktig symbol för staden. Templet ligger 1 000 meter högt upp i bergen och dess gyllene pagoda innehåller reliker ifrån Buddha, vilket gör att det besöks av buddhister från hela världen. När du ändå besöker templet så passa på att se ut över det vackra landskapet, då det är en otrolig utsikt ifrån berget.

En mycket populär utflykt att göra i Chiang Mai är att besöka Huai Kaeo, som är ett jättelikt vattenfall som är beläget alldeles intill Chiang Mai Zoo. Att besöka djurparken för att se apor och tigrar på dagen och sedan sätta sig ner för en picknick vid vattenfallet och dess fantastiska omgivningar på kvällen är verkligen att rekommendera.

En annan plats som är värt ett besök är Pha Dam, som betyder ”svarta stupet”. Platsen liknar ingenting annat och utsiktsplatsen är storartad. Människor stannar i flera timmar bara för att se omgivningen och det är verkligen värt att packa en picknickkorg och stanna i området hela dagen.

Chiang Mai är känt för sina många festivaler. En utav de största är Chiang Mai Flower Festival som hålls den första helgen i februari. Namnet syftar på att växterna står i full blom och hela festivalen riktigt blomstrar i alla färger. Festivalen bjuder på en hel del färgglada parader med mycket musik och dans och även en del skönhetstävlingar då de syftar på skönheten i blomster.

En annan riktigt livlig och välbesökt festival är Loi Krathong som utspelar sig i november varje år. Festivalen är mycket andlig och människorna tillverkar flottar i miniatyr som de dekorerar med blommor, ljus, rökelser och mynt. De skickar sedan ut dem i havet för att hedra vattenandarna och skölja bort alla misslyckanden som skett under året som gått. Att delta vid en stor festival är en riktig upplevelse och ett minne för livet.

Leave a Reply

Sidor