Turistinformation om Thailand

Hitta turistinformation om Thailand

Det finns en hel del praktiska saker som du måste tänka på innan du reser till Thailand. Valuta, tidsskillnad och telefon är exempel på detta. Tänk till innan du åker och informera dig – det kan vara snårigt att hitta allt på plats i landet.

I Thailand kallas valutan för bath. 100 bath är ungefär detsamma som 25 svenska kronor; kursen går upp och ner lite varje dag men håller sig runt denna siffra. Så räkna alltid med att ungefär en fjärdedel av priset är vad du betalar i kronor. Kom ihåg att aldrig skylta med att du har pengar utan ha alltid lösa mynt och sedlar i fickan när du är ute och handlar.

För att se aktuell valutakurs så kan ni gå in på Valutakurs för Bath

På vinterhalvåret så ligger tidskillnaden mellan Sverige och Thailand på sex timmar och Thailand ligger framåt i tid. För att förbereda dig inför resan och motverka jetlag så kan du börja gå och lägga dig tidigare samt gå upp tidigare på morgonen ungefär en vecka innan resan. Man brukar vara ganska trött efter hemresan så att återvända till skola eller jobb samma dag eller dagen efter är inte att rekommendera. I Thailand så har de inte sommartid, så när vi har sommartid i Sverige så blir tidsskillnaden enbart fem timmar istället för sex. Det tar 13 timmar att flyga ifrån Sverige till Thailand.

Om du vill ringa hem till Sverige ifrån Thailand så slår du 00146 och därefter numret utan den första nollan i riktnumret. Ifrån mobiltelefonen blir det + 46 och efter det numret utan den första nollan i riktnumret. Om dina vänner hemma vill ringa till dig så ska de slå landsnumret 0066 på motsvarande sätt.

Om du vill ringa ifrån Thailand så är ett bra tips att skaffa ett nytt telefonabonnemang på plats eftersom ditt svenska blir väldigt dyrt i Thailand. Det finns enkla SIM-kort att köpa i nästan varje kiosk. Billiga tillfälliga abonnemang finns att köpa hos många återförsäljare och ett tips är att jämföra priser en del då de kan skilja sig åt avsevärt. Kolla upp reglerna kring påladdning och var du kan göra det, och sedan är det bara att köra. Glöm inte att förvara ditt svenska SIM-kort på ett säkert ställe.

Förlängningssladdar som du kopplar till mobilladdaren för att de ska passa de thailändska eluttagen finns att köpa i de flesta elektronikbutiker och varuhus.

Thailand har högsäsong under november till mars. Här stiger priserna kraftigt, men du kommer också att ha ett varmt, tropiskt klimat. Resterande månader är också relativt varma men blir det en hel del regn under lågsäsongen. Temperaturen under högsäsong brukar ligga på mellan 27 och 37 grader.

Leave a Reply

Sidor