Thaimassage och fish spa

Thaimassage i Thailand

Åker man till Thailand så borde man testa Thaimassage. Thaimassage är en massage där dom använder sig av kroppen för att vända och vrida på dig. Det är inte en som vi tänker på en massage utan en halvt massage halvt töjande på kroppens muskler. Känner sig som en ny människa efter en thaimassage.

Är man lite mer rädd av sig så kanske man ska gå på en vanlig oljemassage istället. Då är det mer som vi är vana med här i Skandinavien, där det är olja och hela kroppen blir masserad.

En Thaimassage eller Oljemassage brukar oftast kosta ca 300-400 bath per timme. Vid många stränder så är det folk som har massagesängar precis vid stranden, lite under skugga där man kan gå in och få massage om man tröttnar på att ligga vid stranden.

Thaimassage på stranden

Oljemassage vid stranden på Koh Samui.

Det som är kanske lite tråkigt att ligga på stranden är att det kan kännas lite för varmt om man är där mitt på dagen och även att man kan bli lite sandig vilket gör lite mer ont när dom rör runt med sand på kroppen samtidigt som dom masserar. Så ett alternativ kan vara att gå till ett massageställe som ligger vid städerna så slipper man vara alldeles sandig.

Fish Spa – Skönhetsbehandling

Fish Spa är kanske inte så nytt, det har funnits ett par år även i Sverige. Men det är helt enkelt ett slags skönhetsbehandling där man sätter ner fötterna i vatten och sen så kommer 100 till 1000-tals fiskar och börjar äta upp den döda huden som finns vid fötterna. Så istället för att fila fötterna så är detta ett mer trevligt sätt att få rena och fina fötter.
Fish spa i Phuket

När man sitter där med fötterna i vattnet och fiskarna kommer och äter på ens fötter så kan det killa lite, men det gör inte ont. Det känns lite såsom fötterna har domnat bort och det sådär sticker lite i dom. Så fort man rör på fötterna så sticker fiskarna därifrån.
Fiskar äter på fötterna
Bilden är tagen från ett fish spa.

Det är inte någonting som är farligt och som sagt det gör inte ont, utan det kittlar ens fötter lite. Framförallt när dom äter mellan tårna.
Så det kan vi rekommendera.

Det finns även olika Fish Spa i Sverige som man kan testa på.

Leave a Reply

Sidor