Golf i Thailand

Golfbanor och annat i Thailand

Thailand är ett utav världens bästa länder när det kommer till golf och varje år besöker tusentals golffantaster landet. Det finns totalt ungefär 220 stora golfbanor och de har de mest fantastiska och kreativa designerna.

Thailand erbjuder högkvalitativa golfbanor och här finns något för alla svårigheter och preferenser. Servicen du får när du spelar är helt otrolig och du har en caddie med dig som sår frön där du har slagit. Avgiften för caddien ligger på runt 200 bath, alltså 50 svenska kronor, och underlättar din goldrunda enormt. Du behöver inte ens plocka upp torvorna efter dig eftersom gräset växer så snabbt. Du bör lämna dricks till caddien då han eller hon ger en mycket bra service och putsar dina klubbor och bollar samt markerar bollen på green.

Driving Range i Bangkok

Driving Range i Bangkok. 19′e våningen på Baiyoke Sky Hotel.

Ett mycket populärt resmål för att spela golf är Bangkok, vilket inte är konstigt då kvaliteten på banorna är mycket hög. I Bangkok så finns det ungefär 80 banor och alla är unikt designade med en fantastisk omgivning som innehåller bland annat klippor, grottor och vattenfall. Trots att golfen är så populär så blir det i princip aldrig trängsel på banorna vilket brukar uppskattas av dess besökare. De tre största banorna i Bangkok heter Navatanee Golf Club, Rose Garden Golf Club och Green Valley Country Club.

Banorna har anor tillbaka till 1970-talet och är genomdesignade. Det finns olika utslagsplatser och de bästa använder de blåa markeringarna. Nybörjare bör hålla sig till vita eller gula markeringar. Längs banorna finns det rastplatser där du kan inta en lättare förtäring. På Green Valley Country Club är det bra om du har med dig gott om bollar – banan består av mycket vatten. Golfklubbarna är lätta att nå och det är lätt att ta en taxi dit.

Utöver Bangkoks golfbanor så rekommenderas Phuket och Hua Hin starkt om du spelar golf. Phuket är känt världen över för sin fina natur och utav den har man byggt närmare 30 golfbanor. Den mest välkända är Blue Canyon Country Club som är en bana med 36 hål där bland andra Tiger Woods har spelat.

I Hua Hin så finns det fem stycken golfbanor och samtliga är kända för sin mycket goda kvalitet. Banorna heter Kaeng Krachan Country Club, Ratchabury Army Course, Dragon Hills,
Sawang Resort Golf Club och Royal Ratchabury. Gräset är riktigt välvårdat och grönt på samtliga banor och vanliga inslag är klippor och vatten.

Leave a Reply

Sidor