Sydvästra Thailand

Sydvästra Thailand erbjuder en uppsjö av olika aktiviteter. Det går alltid att hitta något – vare sig du vill dyka eller vandra, vare sig du har barn eller är själv. Naturen är fantastisk och kulturutbudet präglas av ett stort antal tempel. Dessutom finns det många paradisöar som är väl värda en egen upptäcktsresa.

Sydvästra Thailand är välkänt för sin vackra natur, sitt tropiska klimat och sina många tempel. Det som också kännetecknar den sydvästra delen av Thailand är dess många oupptäckta paradisöar. Här kan du både hitta andra turister eller slappna av på en helt undanskymd ö. Området är stort och det tillgodoser alla behov. Förutom tipsen på utflyktsmål nedan går det bra att bara åka till en ö på måfå. Du kommer alltid att hitta ett lokalt utbud av affärer och mindre bungalows. Detta är ett bra sätt att spontant se den sydvästra delen av Thailand och du kan vara säker på att vilken strand du än sätter foten på så kommer du att bli nöjd.

En ö som verkligen är värd ett besök är Koh Lipe, belägen i den södra provinsen Satun. Ön tillhör Tarutao nationalpark. I nationalparken ingår ungefär 70 olika öar, samtliga riktigt vackra. Om du reser i december eller januari så bör du boka boende i förväg då det kan vara fullt vid den tiden på säsongen. Välj att resa just innan eller efter säsongen för att uppleva en lugnare och även billigare semester.

Vart du än kliver i vattnet ifrån Koh Lipe så finns det helt oförstörda korallrev att snorkla vid. Det finns sju stycken dykbutiker på ön och dykning är verkligen huvudaktiviteten här. Den bästa platsen för dykning heter Sunrise Beach. Var dock försiktig med undervattensströmmar och simma aldrig ut långt om du känner att strömmarna är starka. Var noga med att titta efter röda flaggor längs stranden, som är ett varningstecken för alla badare och surfare.

Förutom dykning så bjuder ön på ett fantastiskt restaurangliv med menyer ifrån världens alla hörn. Det finns även en del mindre barer och ett diskotek där öns yngre besökare samlas för att dansa om nätterna.

En mycket välrekommenderad plats att besöka är den lilla ön Koh Bulon. Ön ligger utanför Thailands södra kust i Andamanhavet. Det tar ungefär en och en halv timme att komma dit med en liten färja som heter Ban Pakbara. Koh Buolan är en riktigt bra ö för avkoppling. Det finns några få mindre butiker, en skola, och några restauranger som serverar riktigt god thailändsk mat – men det är allt.

Koh Bulon är den ultimata platsen för solsemester med dess vackra vita sandstränder och lugna atmosfär. Det finns även ett riktigt fint korallrev längs med havet runt ön. Där kan du snorkla i lugn och ro och upptäcka världen under vattnet och dess fantastiska artrikedom. Det finns bungalows längs med hela stranden där du kan bo billigt. Koh Bulon har även ett lite mindre hotell med riktigt bra service. Detta resmål passar perfekt för dig som vill slippa charterkänslan. Ön är faktiskt en av Thailands vackraste men är fortfarande oupptäckt.

Leave a Reply

Sidor