Thaiboxning på Phuket

Thaiboxning på Phuket,Thailand

Kanske ni åker till Thailand för att träna Muay Thai (Thaiboxning) eller kanske ni bara vill titta på det någon gång under ert besök till Thailand.
Hur som helst så finns det både ett stort antal gym att träna på i Phuket men även går det matcher flera gånger i veckan på olika galor i Phuket.

En liten thaiboxare

De flesta och största går på Bangla Stadium som ligger vid Patong. Där går det matcher åtminstone 2 gånger i veckan, så åker ni dit så kan ni se både internationella personer och thailändare slåss om olika titlar och självklart pengar.

Men har ni åkt till Thailand för att träna Thaiboxning så finns det flertal olika Gym att välja mellan.

Träna Muay Thai på Rawai Muay Thai

Rawai Muay Thai – Ligger lite avsides, det ligger nämligen i Rawai som inte är en av de större turistorterna. Trevligt Muay Thai gym.

Tiger Muay Thai and MMA – Tiger Muay Thai and MMA är ett av de mer nyare gymmen som ligger upp mot Phuket stad hållet. Ligger även som Rawai Muay Thai lite avsides. Det är lite större och lite nyare, många säger att det saknar charm såsom Rawai Muay Thai.

Dragon Muay Thai – Detta är även ett stort och känt Muay Thai gym på Phuket, Thailand. Ligger utanför Phuket Stad inte långt ifrån Chalong bukten.

Sinbi Muay Thai – Ett annat väldigt populärt gym på södra Phuket är Sinbi Muay Thai. Sinbi Muay Thai ligger inte speciellt långt från Nai Harn och Rawai. Hit kommer många turister som vill träna thaiboxning och som vill bli duktiga. Tränarna är engagerade och intresserade av att du ska få ut det av träningen som du är ute efter. Sinbi Muay Thai har inte jättestort - själva lokalen är jättestor men de har inte jättemycket utrustning. Två stora boxningsringar och ett antal sandsäckar. Däremot har de många tränare som tar god hand om en. På Sinbi Muay Thai finns det en hel del väldigt duktiga fighters som har kommit dit för att träna sig till att gå matcher i Thailand.

Även andra gym som finns i närheten av Rawai är Naiharn Boxing Club och Phromthep cape Muay Thai. Naiharn Boxing Club är ett väldigt litet gym. Phromthep Muay Thai är ett av de nyaste och fräschaste gymmen. Fortfarande relativt litet men dom håller på att bygga ut det.

Så ska ni välja gym så det bästa är egentligen att ta reda på vad era vänner tycker eller att bara chansa. Åk ner och testa alla gymmen och bestäm er sedan vart ni vill bo och träna. Många gånger kan man bo på gymmen och åker man inte på högsäsong så är det i 99.95 % av fallen alltid ledigt att bo.

På högsäsong så kan det vara så att man måste boka i förväg.

Tyvärr kan vi inte ge er svaren av vart ni ska åka och träna thaiboxning på Phuket. Det finns som sagt många val och allt är lite beroende på vart ni vill bo, närheten till vatten, vilka krav ni har på träningen och aktiviteter.

Men ta och titta upp Rawai Muay Thai, Phromthep Muay Thai Camp och Tiger Muay Thai and MMA så vet ni åtminstone vad ni kan titta vidare på och därefter kanske göra ett bättre val.

Leave a Reply

Sidor