Phuket Butterfly Garden

Phuket Butterfly Garden, Insect Garden

Tycker ni om fjärilar och/eller andra insekter. Isåfall så bör ni åka till Phuket Butterfly Garden and Insect Garden.

Innan 2005 så hade även Phuket Zoo en avdelning för fjärilar. Men denna har nu plockats bort och ersatts av en fågelavdelning.

Phuket butterfly garden and insect world

Så vill ni nu se fjärilar så bör ni åka till Phuket Butterfly Garden. Här kan ni nämligen både se fjärilar i mängder och även andra insekter,spindlar mm.

Det börjar med att man gå in i insektsdelen där ni som sagt får se kakerlacker, spindlar och andra insekter. Därefter så kommer man ut till fjärilsavdelningen.

Fjärilarna flyger fritt i ett stort rum som är skyddat så att dom inte kan flyga ut ur rummet och rummet är vackert bara i sig med en mängd olika blommer, vattenavdelning och vattenfall och mycket mycket mer.

Här och var i rummet så finns det ställen där ni själva kan mata fjärilarna (finns att köpa i receptionen) eller bara se fjärilarna äta av den maten som finns där.

När fjärilar äter så ”suger” dom upp maten via en ”snabel”. Tycker ni om att mata djur så kan man även köpa mat för att mata fiskarna som simmar omkring i dammen.

Fjäril på Phuket Butterfly Garden

Inträdet är beroende på ålder, för vuxna så kostar det 300 bath, för barn mellan 4-10 så kostar det 150 bath. Och barn som är under 4 år går in gratis.

Hitta till Phuket Butterfly Garden

Phuket Butterfly Garden & Insect world har följande adress.

71/6, M.5, Soi Paneung
Yaowarat Road, T. Rassada
A.Muang, Phuket 83000 Thailand.

Även här är det rätt så svårt att hitta hit, även om det är bättre skyltat än vad det är till Phuket Zoo så är det fortfarande inte lätt. Så antingen så tar ni taxi eller Tuktuk. SJälvklart kan ni även köra men då måste man vara rätt bekväm med att hitta runt på Phuket.

Leave a Reply

Sidor