Koh Surin

Koh Surin tillhör Koh Similian Islands i Thailand. Här erbjuds dykning i världsklass, flera hotell och ett brett utbud av restauranger. Underhållningen går lite lugnare till, men det finns flera barer och ett fantastiskt utbud av svalkande glassdrinkar.

Koh Surin är en del av Koh Similian Islands och är rankad som topp 10 på listan över världens bästa dykställen. Ön är belägen ca 53 kilometer nordöst om Phuket, utanför Ranongprovinsen. Det är en idyllisk väg hit, som alltid går med båt över ett kristallklart hav.

Den fantastiska dykningen beror till stor del på Koh Surin nationalpark, som är ett ca 135 kilometer stort öområde. Dykningen är mycket spännande och utbudet stort. Du lär inte glömma den, det är säkert.

Vattnet är glasklart och korallrevet lyser med sina vackra färger. Artrikedomen på fiskarna är stor och det finns möjlighet att se bland annat valhajar eller bläckfiskar om du har tur. Du kan ge dig ut på egen hand eller med en dykskola som guidar dig. Du får välja mellan att dyka med tuber eller snorkel och cyklop. Vilket du än väljer så kommer upplevelsen att bli fantastisk.

Oftast erbjuds det förutbestämda turer på en eller två dagar till Koh Surin från till exempel Khao Lak. Då brukar boende och dykutflykter ingå i priset. Två av de mest välrekommenderade bungalowerna heter Turtle Rock och Breakfast Bend. Priset ligger kring 2 500 kr för två nätter och då ingår allt. Det finns även större lyxhotell med tillhörande pool och frukostbuffé eller enskilda restauranger för den som är på besök över dagen.

Restauranglivet på Koh Surin är mycket varierat och den europeiska maten leder listan över popularitet. Många restauranger serverar pastarätter, lasagne och pizza. Det finns även ställen som serverar BBQ som du får grilla själv på bordet. Detta är mycket populärt både bland turisterna och lokalbefolkningen. Då kan du äta bland annat oxfilé, kyckling, och fisk som blivit uppfiskad kring ön. Om du har fiskat på dagen så är det en utmärkt idé att grilla fisken till middag på stranden; det är både idylliskt och gör att fisken smakar extra gott. Be ditt hotell eller en närliggande restaurang om råd ifall du vill om platsen är tillåten för eldning och var du kan hitta material.

Utelivet på Koh Surin är av det lite lugnare slaget med många mysiga barer som serverar allt ifrån öl till avancerade glassdrinkar. Det finns även en del restauranger som serverar buffé samtidigt som gästerna har möjlighet att se olika shower inom sång, dans och en hel del annat. Stämningen är alltid glad och trevlig och lokalbefolkningen gör verkligen allt för att du ska känna dig välkommen till deras ö.

Leave a Reply

Sidor