Rawai

Rawai på Phuket

Rawai är en av de mindre turistorterna på Phuket. FOrtfarande en omtyckt turistort som lockar 1000-tals turister varje år.
Så vad finns här att göra, om man jämför med dom andra större turistorterna så är det inte särskilt mycket som det finns att göra.
Här finns en ordentlig strand (Nai Harn beach). Vi har även Rawai Beach som inte är ens i närheten så fin som Nai Harn. Sedan finns det lite längre uppe Friendship Beach och även öar utanför som har fina stränder.

Rawai strand på Phuket

Det mesta som finns här att göra ligger på huvudgatan och det är mest restauranger, massage, och andra affärer. Här finns även Rawai Muay Thai (En av de äldsta och mest om tyckta THaiboxningsställena för turister). Många av dom som vill lära sig och träna Muay Thai
i THailand kommer att få rekommendationer att åka till just Rawai Muay Thai. Och även om vi själva inte testat fler Thaiboxningsställen i THailand så kan vi säga att Rawai Muay Thai är ett trevligt ställe. Instruktörerna är trevliga,glada och hjälper gärna till så mycket som det går. Och man lär sig snabbt grunderna för att sedan kunna avancera och bli bättre på Thaiboxning.

Rawai Muay Thai i Rawai

Men åter tillbaka till Rawai. Det som även ligger här är också Phuket Sea Shell Museum och det är väl i princip det som finns här i närheten.
Inte ett ställe som rekommenderas om man vill ha fart och ett riktigt aktivt nattliv. För Rawai är fortfarande en mindre slumrande by som inte kan mäta sig med de större turistorterna såsom Kamala, Kata, Karon och framförallt Patong.

One Response to “Rawai”

  • Per Nilsson:

    Här har vi varit flera gånger och kommer troligtvis tillbaka igen. Rawai och Nai Harn erbjuder det vi vill ha på en semester. Lugn och fri men ändå närheten till fina stränder och god mat.

Leave a Reply

Sidor