Bangla Boxing Stadium

Bangla Stadium i Patong

Bangla Boxing Stadium är en rätt så stor Muay Thai arena. Dvs en Thaiboxnings arena där Thaiboxare utövar sin sport inför publiken.

Bangla boxing stadium

Denna arena ligger i Patong och det är inte svårt att hitta dit precis, utan det är rätt så lätt. Lättastär att ta en Tuk-Tuk så kommer ni hit.
En biljett kostar allting från 1000 bath upp till 2000 bath lite beroende på vart ni ska sitta. Eftersom det inte är en sådär jättestor arena så kommer man bra undan med en vanlig biljett
så man behöver inte sitta ringside för att varken se bra eller att ha en bra plats. Att köpa en vanlig biljett gör att man sitter upp på läktaren och är det inte fullsatt så kan man nästan lägga sig ner och titta på Thaiboxningen.
Och åker man till Thailand så bör man se deras nationalsport, dvs Thaiboxning (Muay Thai) åtminstone en gång.

En liten thaiboxare

De flesta matcherna som går här är det thaiboxare som tränar på de lokala gymmen. Och dessa är oftast inte från Thailand, detta då det lockar fler turister att komma och se om dom som boxas inte är från Thailand.
Så många utav matcherna brukar vara mellan en utländsk person och en thailändare. Är det mellan två thailändare så brukar det oftast vara fighters från de olika gymmen eller kanske även instruktörerna från de närliggande gymmen.
Vill ni även träna Thaiboxning så kan ni titta på de olika Thaiboxningsgym vi har lagt upp här på Thailand turist. Dessa är bla Rawai Muay Thai. Men det finns även Tiger Muay Thai och Dragon Muay Thai. Finns självklart fler thaiboxnings gym men dessa är de lite större gymmen.
Har ni rekommendationer på andra gym så får ni gärna maila så ska vi lägga upp er information här.

Medans man tittar på Thaiboxningen så går det runt personer som säljer öl och läsk. Så ni behöver inte törsta länge innan ni kan köpa någonting som släcker er törst.
Under Bangla Stadium så finns det ett par nattklubbar som ni kan besöka efter eller om ni tröttnat på matcherna. Där är det lite billigare att köpa dricka än vad det är vid arenan.

Även om de personer som slåss på Bangla Stadium är rätt så duktiga så vill man verkligen se mästare i Thaiboxning så bör man åka till Bangkok och besöka Lumpinee stadium. Men det kan ni läsa mer om på Thaiboxning i Bangkok på Lumpinee stadium.
Och Lumpinee stadium stavas in Lumpini utan Lumpinee boxing stadium. Men det är som sagt i Bangkok.

Leave a Reply

Sidor