Pattaya

Pattaya – Bangkokbornas turistort nr 1

Turistorten Pattaya i Thailand är populär för den som vill komma ifrån Sveriges trista vinterväder. Här finns sol och bad i mängder till en billig peng. Aktiviteterna som erbjuds är allt från dykning till pilbågeskjutning – med andra ord lär du hitta något som just du vill göra. Annars erbjuds det bra avslappning, med god mat och bra underhållning, varje dag i veckan.

Pattaya är Thailands mest välutvecklade turistort och har precis allt du kan tänka dig. Orten är belägen 147 kilometer sydost om Bangkok och du kommer lätt hit med den offentliga transporten. Pattaya är ett ultimat alternativ om du är intresserad av sol och bad, shopping och fest. Det finns hur mycket som helst att göra på dagarna och dykutflykter, bergsklättring, kampsporter samt vattensporter toppar listan. Det finns också en stor mängd bowling- och biljardhallar och skjutbanor för revolvrar, gevär och pilbåge.

De populäraste sporterna som utövas i Pattaya är golf och tennis och för detta finns det många banor och planer. Det är ett nöje i sig att bara vandra över golfbanorna eftersom de är så idylliska med sina många palmer och vattenfall. Tennisplaner finns det många utav och det är billigt att boka tid. Det är ett rent nöje att slå på bollar under Thailands vackra sol.

Vill du bara utforska omgivningarna så kan du välja mellan att hyra bil, motorcykel och vattenskoter. Guidade turer finns att få hela dagarna om du vandrar till fots. Fråga på ditt hotell/vandrarhem så kan du vägleda dig till en bra tur och pålitligt guide.

Den största stranden i Pattaya heter Jomtien Beach och den kantas av hotell, restauranger och barer. Solstolar finns längs hela stranden och det är bäst var ute i god tid om du vill få tag i en. Vattnet är klart och Jomtien Beach lämpar sig för alla som vill njuta av en dag på stranden – sol, vatten och lugn är det som gäller.

Vill du göra dagsutflykter så passar Khao Pattaya View Point perfekt. Därifrån får du utsikt över hela Pattaya och att ta med kameran är ett bra tips. Något annat som är riktigt intressant att se är Underwater World som är ett av hela Asiens största akvarier med 200 olika arter. Mini Siam är också väl värt ett besök då det är en miniatyrstad över alla Thailands historiska platser.

Om du vill göra något äventyrligt så ska du besöka Pattaya Waterpark. Vattenparken ligger 5 kilometer ifrån Pattayas centrum och den bjuder på en stor mängd olika vattenrutschbanor, swimmingpooler och jacuzzis. Parken har även ett högt torn med en restaurang. som serverar utsökt thailändsk och europeisk mat, på toppen.

One Response to “Pattaya”

  • Annie Masters:

    Awesome blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine. Please let me know where you got your theme. Cheers

Leave a Reply

Sidor