Railay Beach

Railay Beach i Krabi


Krabi, en av de mest populära semesterplatserna i Thailand, erbjuder en mycket fantastisk strand: Railay Beach. Här har vattnet den klarast och mest turkosa färgen. Ett besök här och du kommer inte att vilja resa någon annan stans. Utbudet av boende och matställen är dessutom stort, så finns faktiskt ingen anledning att lämna Railay Beach.

Railay Beach är världsberömt för sina paradisiska omgivningar och området återfinns på vykort världen över. Phra Nang Beach som ligger i Railay Beach har blivit utsedd till en utav världens vackraste stränder och det förstår man om man besöker den. Sanden är finkornig och kritvit och stranden omges utav tropiska palmer. Vattnet är klarblått och långgrunt och passar perfekt för bad och snorkling. Stranden är 500 meter lång och ligger på Railay Beachs sydvästra sida.

På strandens södra del finns en grotta som heter Tham Phra Nang eller Princess Cave. Legenden säger att en prinsessa bodde här och att en fiskare kom för att uppvakta henne. Idag kommer lokalbefolkningen dit för att tända rökelse och lämna blommor och be om lycka och fertilitet.

Railay Beach har ett rikt och varierat restaurangliv och många delar utav världens kök finns representerade. En restaurang som erbjuder det mesta är Chanaya som är en riktig stor och mångsidig restaurang inredd med växter och snäckor. Där kan du äta både frukost, lunch och middag och du kan komma dit bara för en fika.

På menyn finns det traditionell thailändsk mat men även rätter ifrån bland annat Holland, Italien och USA. Du kan äta rejäla måltider som köttstekar av olika slag men även lättare smörgåsar. Efterrätterna är riktigt goda och även fint dekorerade med alla möjliga tropiska frukter. Vinlistan är lång och personalen hjälper dig gärna att välja vin till maten. Du kan äta ifrån klockan 09.00 till midnatt. Efter det är baren öppen inpå småtimmarna och du kan beställa allt ifrån vanlig öl till stora färgglada drinkar med färsk frukt. Liknande mat erbjuds på de flesta restauranger på Railay Beach.

Du kan välja mellan att bo i en enkel bungalow på stranden eller lite finare hotell. Det finns inte många hotell på Railay Beach och du bör boka några månader innan om du vill ha ett rum på ett fint hotell under högsäsong. Det finns åtta hotell och priserna på dem ligger mellan ca 100 till 4 000 kronor per natt.

Om du åker till Railay Beach för att klättra i berg så är Tonsai Bay Resort på den norra delen ett utmärkt alternativ. Där bor det bergsklättrare ifrån världens alla hörn och det brukar bli livliga diskussioner om sporten på kvällarna i hotellets bar.

Leave a Reply

Sidor