Krabi sevärdheter

Sevärdheter i Krabi

Krabi bjuder på en hel del sevärdheter i form av tempel, statyer och andra välbevarade kulturmärken. Den vackra naturen är även värd en tur i sig. Området är dessutom lättillgängligt och fungerar för både backpackers eller familjer.

Krabi har en hel del sevärdheter av olika slag och den otroliga naturen blandas med den välbevarade kulturen. Förutom naturen, som består utav kalkstensberg, grottor, regnskogsområden och vattenfall, så finns det flera buddhistiska tempel och andra monument att beskåda. Du hittar därför en skön blandning av natur och kultur här och det finns garanterat något som kompisgänget eller familjen kan enas om att se.

Det mest välbesökta templet heter Wat Tham Sua, vilket betyder ”Tigergrottans tempel”, och har en helt fantastisk utsikt då det ligger på ett berg som är 600 meter högt. Du hittar What Tham Sua nio kilometer ifrån staden Krabis centrum. Det är den mest välbesökta sevärdheten i hela Krabi och tusentals människor besöker templet varje månad. Resan dit är värd hela besöket också.

För den som inte vill bestiga eller köra upp för 600 meter berg finns det många fler tempel och du kommer garanterat att bli förvånad över hur väl thailändarna vårdar sin kultur. Flera hundra år gamla tempel ser ut att vara nybyggda. Detta tyder på att thailändarna visar sina religiösa helgedomar yttersta respekt. Var noga med att visa att du också respekterar dem, genom att följa de lokala sederna.

Vill du ägna dig åt ett riktigt avkopplande nöje och samtidigt se en av världens vackraste vyer så ska du besöka Klong Thom hot spring. Det är 40 grader varma källor som finns mitt i regnskogen bland palmer och andra tropiska växter. Dit kan du komma bara för att ladda om batterierna och ta det lugnt. Du kan även bada i källorna och de sägs ha en föryngrande effekt på människor. Du kommer garanterat att känna dig som en ny människa efter en dags bad i de varma källorna. Ta med dig matsäck och kamera och gör besöket till en heldagsutflykt. Detta är något som passar både barn och vuxna.

En annan gömd plats där du kan bada är Sra Morakot, som är en naturlig pool som ligger långt in i djungeln. Vattnet är riktigt varmt, då det kommer från sprickor i bergen. Djupet i den naturliga poolen ligger på en till två meter och vattnet är så klart att det går att se botten tydligt. Många turister besöker poolen varje dag och det är verkligen en mäktig syn som inte liknar någonting annat. Ifrån Ao Nang arrangeras flera bussresor till den spännande poolen.

Leave a Reply

Sidor