Koh Lanta

Koh Lanta i Krabi

Koh Lanta är ett riktigt vackert paradis som alla borde besöka. Oavsett om du är gammal eller ung så kommer du garanterat att uppskatta de unika omgivningarna som består av bland annat regnskog, klippor och kritvita sandstränder.

Koh Lanta kallas den ögrupp som ligger i Andamanhavet, södra Thailand. De ligger ungefär 70 kilometer söder om Krabi stad. Saladan Village är den största orten på öarna och det är en mysig, klassisk, thailändsk fiskeby. Du hittar byn på Koh Lantas norra sida och här finns det ett litet shoppingutbud i form av marknadsstånd som säljer hantverk och fiskematerial. Det finns även bankomat och en liten turistbyrå i Saladan Village. Du kan också besöka flera olika dykfirmor som säljer dyktillbehör och deras säljare ger riktigt bra råd om vad du kan tänkas behöva när du ger dig av under ytan.

Det finns några få restauranger i byn och på menyerna så är det framförallt thailändskt med inriktning på fisk och skaldjur i och med att det är en fiskeby. Det finns även några mindre, mysiga barer där du kan sitta utomhus i kvällssolen med en kall öl eller fruktdrink.

Något som verkligen är sevärt är Tham Khao Mai Kaew-grottorna som ligger på öns mitt. Där finns en stor och varm grottpool där du kan bada. Har du tur kan du även få skåda fladdermöss. Vill du höra om grottans historia så kan du anlita en guida; de finns tillhands i näreten av grottan eller i staden.

På öns södra del så finns det en gammal regnskog där nationalparkens huvudkvarter är beläget. Där kan du beskåda apor, tropiska grodor och en hel del olika fågelarter.

Du kan roa dig med mycket annat på ön också. Något som har blivit väldigt populärt bland turister är att gå en matlagningskurs där du får lära dig att laga riktig thailändsk mat. Kurserna är allt från en dag till en vecka långa och du kommer garanterat att vara en mästare på chili och kokos när du är klar. Detta är en bra souvenir att ta med – det blir inte bättre än äkta thailändskt mat när du ska bjuda hem dina vänner för att berätta om din trip till Koh Lanta.

En annan sak som är mycket populär är elefantridning, vilket är en mycket speciell upplevelse. Vattenaktiviteter såsom kajakpaddling, wakeboarding samt dykning och snorkling rekommenderas även det starkt.

För er som lite mer vågliga så finns det även en Thaiboxningsskola (Muay Thai) på Koh Lanta, där man tränar och lär sig Muay Thai. Detta är även till för nybörjare.

Leave a Reply

Sidor