Ao nang

Ao nang i Krabi

I Krabi, Thailand, finns Ao Nang. Orten är belägen naturskönt invid klippiga berg och erbjuder därmed ett spännande och annorlunda aktivitetsutbud. Det är lätt att lära sig bergsklättring här med hjälp av utbildade guider. Självklart erbjuder Ao Nang också fina vatten som lämpar sig för dykning; boendeformerna varierar med. Detta är ett typiskt men ändå annorlunda utflyktsmål i Thailand.

Ao Nang är paradiset som har allt, lyxiga hotell och restauranger, intressanta sevärdheter och vacker natur. Du får själv välja inom vilken prisklass du vill bo och äta då alternativen är många. Gå på rekommendation av dina vänner eller välj en paketresa. Det kan inte bli fel, då utbudet är så pass varierat men alltid håller hög standard.

Tack vare Ao Nangs höga och klippiga berg så är det den ultimata platsen för bergsklättring och det finns flera företag som är specialiserade inom området och som kan hjälpa dig. Att se Ao Nang och dess omgivning ifrån en klippvägg är en helt unik upplevelse och det finns en hel del att upptäcka genom bergsklättring. Vill du prova på bergsklättring så kan du kontakta Ao Nang Climbers. Deras instruktörer är välutbildade och kurserna är både lärorika och roliga. Även andra företag håller hög standard och har bra instruktörer och guider.

Förutom att klättra i berg så är dykning en mycket populär aktivitet i Ao Nang och runt resten av Krabi. Vattnet är alltid grönt och kristallklart och det finns mycket att beskåda under ytan. Du kan antingen följa med en dykklubb ut på en båt för en heldagsutflykt eller ge dig ut på egen hand med snorkel och cyklop. Om du inte vill dyka men ändå vara ute på vattnet så kan du hyra en longtailbåt och åka ut. Båtarna är perfekta för fiske och utrustning finns både att köpa och hyra. En annan populär sport i Ao Nang är golf. Det finns flera klubbar som ängar sig åt sporten och golfbanorna är extraordinära med sina klippiga inslag, vattenfall och palmer.

Utelivet bjuder på en hel del olika event såsom shower inom sång och dans, ett stort drinkutbud och mycket musik. Ett ställe som rekommenderas är Rocky Bar som är en pub som spelar livemusik varje kväll. Musiken är en mix av country, blues och rock och alla gäster som vill är välkomna att sjunga med husbandet. Åldern på gästerna är allt mellan 20 och 90 år och stämningen är alltid glad och livlig.

Tack vare sitt höga läge så drabbades inte hotellen i Ao Nang av tsunamivågen 2004. Vågorna stänkte en del på vägarna men mer än så hände inte. Detta har gjort att standarden är fortsatt hög på områdets inrättningar och utbud.

Leave a Reply

Sidor