Krabi

Krabi i Thailand

Krabi är en klassisk thailändsk fiskeby och dess stämning är riktigt mysig. Oavsett om du har semester för att koppla av, festa eller ägna dig åt aktiviteter så kommer du att hitta något som passar just dig och ditt sällskap i Krabi.

Provinsen Krabi är känd bland turister världen över för sin fantastiska omgivning och natur. Krabi består av flera turistorter och öar och det är en av Thailands mest attraktiva platser att besöka. Hit tar du dig lätt med flyg och sedan busstransfer till din utvalda ort; både charterbolag och vanlig kollektivtrafik trafikerar området.

Krabi består av framförallt berg, mest i kalksten, men också en hel del skog. En del kalkstensberg är 150 meter höga och det är verkligen en intressant syn. Just de klippiga formationerna är en sevärdhet i sig, som inte finns i så många andra turistorter runt om i Thailand.

Utelivet är rikt i Krabi och där finns något för alla. Oavsett om du är ute efter att äta en bit mat och sitta i en mysig bar eller vill dansa till in på småtimmarna så kommer du att hitta något som passar dig. En restaurang som är rekommenderas starkt är Café Europa, som funnits sedan år 1990 och serverar europeisk mat. Även om det är exotiskt med thailändsk mat så kan det vara skönt att ha något att alternera emellan när du är sugen på god husmanskost. Här kan du bland annat äta svenska köttbullar, danska smörrebröd och italiensk pasta. Ägarna är mycket glada över att kunna guida dig om du undrar något över Krabi. De har full koll på vilka hotell som är prisvärda och vilka transporter som går snabbast samt en hel del andra värdefulla tips som de gärna delar med sig av.

Högsäsongen för Krabi är mellan november och april när det är soligt och varmt. De andra månaderna är också relativa varma men eftersom klimatet i Thailand är tropiskt så blir det en hel del nederbörd mellan maj och oktober.

Det finns en hel del olika aktiviteter att ta del av såsom bland annat dykning, bergsklättring, elefantridning och trekking. Sevärdheter finns det också gott om då Krabis natur bjuder på väldigt fina objekt för fotografering. En semester på Krabi är därmed inte bara en ren solsemester utan det finns gott om olika event som du kan gå på för att variera strandlivet.

Krabis stränder är riktigt vackra och välbesökta. Vattnet är klargrönt och det finns gott om korallrev med massvis av fiskar och andra havsdjur. Du kan passa på att ta dykcertifikat med hjälp utav en dykskola eller så kan du ge dig ut och snorkla på egen hand. Det finns longtailbåtar att hyra för dykning på egen hand samt fiske. Du kan även hyra en båt bara för att se dig om i omgivningarna.

Leave a Reply

Sidor