Snorkla vid Koh tao

Snorkla vid Koh Tao

Väljer ni och vill bara snorkla vid Koh Tao så kommer ni inte att bli besvikna. Finns många fina ställen att snorkla vid.

Från själva stranden kan det vara rätt så trist att snorkla, det kan vara svårt att komma ut över revet eftersom vattnet oftast är rätt så lågt vilket gör det svårt att simma ut över revet.

Det man oftast gör istället är att åka ut till tex Koh Nangyuan. Vill man hoppa av på ön så kostar det 100-200 bath. Sen kostar det även om man vill hyra solstol.
Dom som arrenderar ön vill inte att man tar med sig flaskor eller annat som kan smutsa ner ön så man får köpa vatten och sådant på ön. Vilket är lite dyrare än vid Koh Tao men fortfarande inte alldeles för dyrt.
Så när man väl är på Koh Nangyuan så är det fullt möjligt att gå direkt ner i det varma vattnet och börja snorkla. Här finns väldigt mycket fisk som kommer upp direkt till en, simmar man en bit ut så finns där en mängd färgglada koraller och även andra fiskar.
Beroende lite på vilken säsong och hur vattnet ligger på så kan man snorkla på båda sidor av ön.

Koh Nangyan strand, sett utifrån

Sedan kan man även snorkla vid Sharks Bay. Sharks Bay ligger längst nere på ön och där är det möjligt att se svartfenade revhajar, tänk på att titta långt framåt eller utåt sidorna så har ni chans att se hajarna.
Hajarna är väldigt rädda och simmar gärna ifrån en så det kan vara svårt att se dom. Men som sagt titta långt ut och inte bara ner på botten för då ser man dom nästan aldrig.

Sharks bay - Koh Tao

Sharks Bay sett från båten.

Annars så rekommenderar vi att man tar en Big Boat tur runt ön. Då får man snorkla i de flesta vikar runt ön. Finns flertal ställen som kan vara svårt att nå med cykel,taxi. Och då är en båttur runt ön helt perfekt för då får man testa på dom flesta ställena.
Tänk bara på att smörj in er ordentligt med solskyddsfaktor så att ni inte bränner er. Väldigt lätt att göra.

Har ni tänkt att snorkla länge så kan det även vara att föredra att ha en t-shirt på sig så bränner man inte ryggen så mycket. Men armarna och nacken får ändå väldigt mycket sol så försök sitta lite i skuggan när ni väl åker omkring.

Har ni egna tips och råd om snorkling vid Koh Tao så får ni gärna skriva en kommentar till denna sida.

One Response to “Snorkla vid Koh tao”

  • Per Nilsson:

    Sharks Bay är en av de snorkelställen som finns utanför Koh Tao. Finns många fler, en gång när vi snorklade där så såg vi faktiskt dom legendariska Black Tip Reef Shark. 3 stycken såg jag och min fru såg bara en.

Leave a Reply

Sidor