Open water på Bans diving resort

Ban’s diving Resort Koh Tao

Det finns flera dykcentrum eller dykskolor på Koh Tao, varför skriver vi bara on Ban’s Diving Resort ?

Svaret är rätt så simpelt, vi valde detta ställe och vi tyckte både dykinstruktörerna och divemastern var riktigt bra. Boende var relativt billigt om man tog kurser.
Det fanns pool på hotellet och hotellet låg även mitt i smeten vid Sairee Beach vilket gjorde hotellet och även dykskolan till det perfekta stället att ta dykcertifikat på.

En pool på Bans diving resort

Hotellkomplexet är riktigt stort. Här finns både fina och lite dyrare rum (ca 2000 bath per natt) men även billiga för ca 500 bath per natt, även lite billigare om man väljer att ta deras kurser. Då kan man i princip bo gratis, ca 200 bath per natt.
Men hör med dom innan ni väljer.
På hotellet finns det 2 stora och så klart djupa pooler där man både kan bada och ligga runtomkring och sola. Eftersom dykkurserna använder sig av poolerna så kan ni räkna med att där kommer finnas dykare där ett par timmar om dagen. Men det finns plats för alla.
Eftersom Bans Diving Resort ligger mitt i smeten så är det inte svårt att hitta ett aktivt uteliv nere vid restaurangerna/barerna som ligger vid stranden. Nästan varje kväll är det fullgång på nattklubbarna med mängder av backpackers och dykare som vill festa.

Om man åker hit på lågsäsong så kan man nästan i princip bara åka till Koh Tao och sen både på båten så kommer folk fråga om ni vill testa på dykning och om ni vill bo på deras resort. Men även i hamnen så stor det försäljare som försöker få just er att välja deras skola.
Där kan man förhandla priserna om man vill och få det billigt. Åker man hit på högsäsongen så är det nog bäst att boka i förväg

Ett av rummen på Bans Diving resort

Ett av rummen på Bans Diving Resort.

Utsikten från rummet

Utsikten från rummet om man tittade ner.

PADI – Open Water

Oftast när man dyker så brukar man börja med att ta PADI Open Water certifikatet. Det är ett dykintyg som gör att ni varsomhelst ni befinner er kan dyka och även låna dykutrustning. Ni lär er hur man hanterar dykutrustning och också kunskap om vad man ska tänka på både innan dyk, under dyket och efter dyket.
Bans Diving instruktörerna nöter allting med er och lär er efter en sund filosofi som lyder ”Better Safe then sorry”.
Och när man dyker vill man vara så säker som möjligt, allt för att man ska få ut så mycket som möjligt av upplevelsen.
Ett PADI Open Water certfikat kostar ca 9800 bath att ta på Bans Diving Resort. Det är i princip samma pris över hela ön, kanske man kan spara 1000 bath om man väljer andra instruktörer eller dykskolor.

Kursen tar ca 4 dagar och då är man ute och dyker på 2 dagar. Man hinner med 4 dyk och klarar man provet så är man certifierad PADI Open Water dykare.

2 Responses to “Open water på Bans diving resort”

 • Kiiskinen:

  Vi är två familjer som bor i Hua Hin över vintern. Vi planerar att komma till Koh Tao för dykning 2-3 ggr under denna period.
  Första resan är planerad till nästa vecka torsdag-mån 2-5/12-11

  Vi är totalt 9 personer denna gång.

  Kiiskinens
  Tony open water-vill ta advanced (tot ca 70 dyk)
  Jea open water vill prova igen , (ca 15 dyk),uppehåll i 15 år
  Timothy 18 år vill ta open water
  Simona 13 år vill ta junior
  Angelina 7 år. – för barn

  Peterséns
  Andre -vill ta Open water
  Mimmi vill pröva på
  Nils 10 år – vill ta junior
  Emil 7 år – för barn

  Totalt
  2 Open water
  1-2 Adv open w
  2 Junior Open Water
  2 Seal Team

  Vore tacksam om ni kan göra ett paket med dykning och boende, vi drar gärna ner på boendet till förmån för att alla ska kunna dyka.

 • Erik:

  Vi säljer inga dykpaket. Men kontakta dykföretag på Koh Tao så får ni säkert något svar.

Leave a Reply

Sidor