Koh Nan Yang

Strax utanför Koh Tao ligger en liten ö som heter Nan Yang. För att ta sig dit tar men helt enkelt en taxibåt från stranden som kostar 200 baht per person fram och tillbaka. Man bestämmer en tid med taxichauffören då han ska komma och hämta upp dig från ön och köra dig tillbaka till Koh Tao.

Nan Yang är som sagt en väldigt liten ö. Däremot inte sagt att det är lite folk på ön. Är det fint väder kan det vara riktigt smockat med folk, och detta trots att det kostar 100 baht att komma in på ön.
Till Nan Yang åker man för att koppla av, sola, bada och framförallt snorkla för en dag. Vattnet runt ön är fantastiskt och det finns ganska mycket koraller och fiskar att titta på. Man kan också ta en promenad upp till viewpoint på ön och blicka ut över Koh Tao, havet och Koh Nan Yang.

Bild från Viewpoint på Nan Yang

För att Nan Yang ska fortsätta vara så vacker finns det vissa regler. Man får bland annat inte använda några fenor/simfötter när man snorklar. Man kan nämligen förstöra korallerna då. Man får inte heller ta in några vattenflaskor eller andra flaskor till ön – framförallt inte plastflaskor. Allt man behöver under dagen i drickaväg får man helt enkelt köpa på ön. På Nan Yang finns det en snackbar precis vid stranden där de serverar dricka, glass och mindre snacks att äta. Dessutom finns det en stor restaurang nästan precis där man kommer in på ön som serverar mat hela dagen. Här kan man få allt i från thaimat till hamburgare och pizza. Dock är priserna i det högsta laget.

Man kan också aktivera sig på annat sätt här på ön. Bland annat kan man åka linbana mellan olika platser på ön. 4 ”åk” kostar 1000 baht. Det finns också möjlighet att testa på scubadiving om man aldrig har gjort det. Vill man ta ett dykcert krävs det att man stannar ett par dagar, och det är också en möjlighet som finns då det finns bungalows på ön som man kan hyra.

Blått hav, vit sand och bungalows att bo i.

En dag på Nan Yang är absolut ett måste om man är på Koh Tao. Däremot får man räkna med att det kan kosta en del. Men det är absolut värt vartenda öre!
200 baht/person för taxibåt.
100 baht/person i inträder
50 baht/snorkel och mask om man behöver låna det.
100 baht för 2 solstolar och ett parasoll
30 baht för en flaska vatten
80 baht för en Magnumglass
150 baht för Pad Thai

Leave a Reply

Sidor