Fridykning Koh Tao

Apnea – Fridykning på Koh Tao

Som ni förstår så är det mycket dykning, snorkling som pågår på Koh Tao. Och därför ska vi skriva om någonting som många säkert sett men dom inte testat.
Nämligen fridykning.

Tänk er att kunna dyka ner ca 15 meter och stanna kvar där i ca en minut och bara titta på alla fiskar och helt utan att ha tankar och annat på sig. Det är verkligen en fantastisk upplevelse att bara glida omkring i vattnet utan att känna panik och behöva andas hela tiden.

Fridykning eller Apnea är helt enkelt att dyka utan tuber men att man ändå ska kunna stanna kvar nere under vattnet i flera minuter. Och hur det går till är genom avslappning och rätt rörelser får man ner energiförbrukandet och då även behovet av att andas lika mycket som annars.
Det finns fantastiska kurser för detta på Koh Tao där jag personligen gick från att kunna hålla andan i ca 50 sekunder till att kunna hålla andan i nästan 4 minuter. Helt genom avslappning och även att andas på korrekt sätt.

Good Time Adventures Koh Tao (Good times adventures) har tillsammans med Blue Immersion Blue Immersion riktigt duktiga instruktörer som hjälper er med fridykningen.
Visst även kostar detta någon tusenlapp men det är det värt.

Lägger upp ett Youtube klipp från en person som fridyker vid blåa hålet i västindien. Bara för att ni ska få upp ögonen för fridykning.

Hoppas nu ni blev inspirerade.

Leave a Reply

Sidor