Thaiboxning Koh Samui – Superpro Samui

Superpro Samui är ett av de största gymen på ön. Hit kommer många för att stanna upp emot ett helt år för att träna sig iform och till slut få gå en match eller två på någon av Koh Samuis thaiboxnings arenor. Superpo Samui ligger i Chaweng. Här kan man träna både Muay Thai och MMA (Mixed Martial Art). Det finns också ett relativt frächt gym med några konditionsmaskiner, som dock har sett sina bästa dagar, och en hel del styrketräningsmaskiner som är nya och fina. Det finns också en hel del fria vikter att använda om man känner för det.
Det hålls två träningspass Muay Thai om dagen. Första startar klockan 8.00- ca 10.00 och det andra 17.00-ca 19.00. Varje träning börjar med 15 minuters uppvärmning i form av hopprep eller jogging. Det väljer man själv. Därefter tar man på sig sina handwraps och sedan är det ytterligare 15 minuters gemensam uppvärmning med lite blandade övningar. Stretcht, teknik och skuggboxning. Sen är det dags att slå lite på sandsäckar. Ibland är det ”freetime” – dvs man gör vad man själv vill på sandsäckern. Slår, sparkar, knäar osv. Ibland leder tränaren i olika kombinationer som man utför på sandsäcken. Under tiden finns det 3 andra tränare som står med mitzar i mitten och har hand om vars en ”student”. I slutet på träningspasset är det lite mer teknik – ofta 2 och 2 – och sedan avslutar man med olika styrketräningsövningar så som situps på olika vis osv.

Varje träning ser relativt lika ut. Ibland läggs det till sparring för de som vill. Vill man inte sparras stannar man kvar vid sin sandsäck och får nya instruktiner där.

Det finns möjlighet att bo på gymet man vill det. Superpro Samui har också en pool som man kan utnyttja när man bor på området.

Leave a Reply

Sidor