Phetch Buncha Stadium Chaweng Beach

Varje måndag, onsdag och lördag är det thaiboxning i Chaweng på Phetch Buncha Stadium. Det är den största thaiboxningsarenan i Chaweng, det är också här de bästa matcherna går. Framförallt på lördagar då det är lite mer festligt. Det är också mycket mer folk som dras dit på lördagar.

Att kolla på Thaiboxning kostar 1000 baht för en vanlig sittplats på en träläktare. Betalar man 1500 får man en ordentlig stol lite närmare ringen. Betalar man 2000 baht får man en skinnfåtölj och ett litet serveringsbord i närheten. Betalar man däremot 8000 baht hamnar man i VIP soffan. En stor skinnsoffa med bästa tänkbara vy på boxningsringen, dessutom lär man nog har fri tillgång till dricka och snacks under kvällen. Vet dock inte om det är värt pengarna då man både ser bra och sitter ganska bra för 1000 baht också. Och det ska mycket ill om man ska dricka och äta för 7000 baht extra.

Nåväl, det är ganska intressant att sitta och titta på Thaiboxning under en kväll. Det är både thailändare och faranger som slåss. En hel del av matcherna är stundtals faktiskt riktigt bra och underhållande. Under en kväll visas det mellan 5-9 matcher lite beroende på vilken dag i veckan det är. Under varje match är det en mängd thailändska män som vadslår om vinnaren. Bara detta är en upplevelse i sig – att se hur engagerade de är och hur måna de är om att det ska gå bra för rätt kille som slåss.

Phetch Buncha Stadium Chaweng Beach

Som sagt, Phetch Buncha Stadium Chaweng Beach är värd ett besök en kväll under er semester på Koh Samui.

Leave a Reply

Sidor