Lamai Beach

Strax nedanför Chaweng Beach ligger den näst största och näst populäraste stranden på Koh Samui – Lamai Beach. Här kan man njuta av lugnet en heldag på stranden. Det finns också stora möjligheter att shoppa lite olika saker längs med huvudgatan som löper längst med stranden. Blir man hungrig kan man antingen välja att äta vid någon av restaurangerna på stranden eller uppe vid huvudgatan. Priserna är något billigare än i Chaweng.

Stranden i Lamai är inte riktigt lika fin som på Chaweng, den är något mer grovkornig. Fördelen med mer grovkornig sand är att det är lättare att borsta av än den fin, fina sanden. Vattnet däremot är precis lika fint. Däremot blir det ganska fort djupt så man behöver inte gå speciellt många meter för att inte bottna.

På Lamai Beach är solstolarna gratis och man får även en madrass i sin solstol tillskillnad från Chaweng. Solstolarna tillhör de olika restaurangerna som ligger längs med stranden. För att ”hyra” en solstol vill de att man beställer något från restaurangen som ”äger” solstolarna, men det kan räcka med en flaska vatten.

På stranden i Lamai går det en del försäljare av olika slag. Somliga mer på än andra. De försöker sälja allt möjligt till turisterna. Massage, manikyr, glass, sängöverkast, saronger, armband och halsband, ananas, majskolv osv. Har de frågat dig och fått nej tillräckligt många gånger så ger de till slut upp. Man ska dock akta sig för att titta på deras saker av ren nyfikenhet – då har man försäljarna vid sin solsäng hela tiden. Något annat som är värt att nämna är att massagen som försäljarna erbjuder är dyrare än massagen man kan få om man bara går 20 meter upp på stranden där det finns ett massageställe med sängar osv.

Även här på Lamai Beach kan man aktivera sig om man blir trött på att bara ligga i solen. Här finns jetski att hyra, man kan åka bananaboat och testa på parasailing. Däremot finns det inte speciellt mycket att se under vattnet så att snorkla behöver man inte lägga ner så mycket energi på.

Leave a Reply

Sidor