Katamaran från Koh Samui till Koh Tao

Lomprayah katamaran

Koh Samui och Koh Tao är två riktigt vackra öar i paradismiljö. Det smidigaste sättet att resa emellan dem är att åka med katamaran. Det är en lätt och flygande resa, då katamaranen snabbt tar sig fram över vattnet.
Lomprayah katamaran till Koh Tao

Bild på en av Lomprayah katamaranerna som går till Koh Tao

Avståndet mellan Koh Samui och Koh Tao är inte stort, men det är svårt att överbrygga det själv. Därför är ett lokalt trafikmedel att rekommendera. I det här fallet blir det Lomprayah katamaran (går under namnet High Speed Catamaran i Thailand). Välj det och du får en underbar resa där fartvinden kommer att blåsa i ditt hår medan du nästan flyger över det kristallklara vattnet.

Katamaranen är en gedigen färja båt på två ben. Den dippar inte djupt i vattnet utan nästan glider på ytan. Den kan drivas både segel och motor om den är enkelt byggt; här har du en färja som drivs snabbt fram av en kraftfull motor. Besättningen är väl tränad och du kommer att ge dig ut på en säker tur.

Att resa med katamaran är förmodligen den bästa transporten mellan Koh Samui och Koh Tao. Det är framförallt turister som reser med katamaranerna och resan tar ungefär en halvtimme. Du glider genom vackra omgivningar, ser öarna från havet och njuter av det turkosa vattnet. Turen kostar ungefär 50 bath, vilket motsvarar ca 12 svenska kronor.

Resan är inte farlig, men om du har barn med dig så bör de bära flytväst under resan; samma gäller för andra passagerare som inte kan eller har svårt för att simma. Detta beror på att det finns en del undervattensströmmar i vattnet. Dessa kan, i värsta fall, ta tag i båten och driva den ur kurs. De dagar då dessa strömmar är mycket starka så brukar inte turen gå över huvud taget.

På väg till Koh Tao

På väg till Koh Tao

Ta med dig kameran på resan för det finns en hel del att fota på vägen. Kaptenen stannar ibland gärna till för att ni ska kunna njuta av utsikten. Det brukar också vara populärt bland de yngre passagerarna att mata fiskarna med bröd. För den som tycker att det är för blåsigt eller som vill njuta av en mer stilla tur finns det gott om sittplatser i färjan.

Leave a Reply

Sidor