Choeng Mon Beach

På den nordöstra sidan av Koh Samui, cirka 10 minuter från Chaweng Beach med moped hittar man en liten strand vid namn Choeng Mon. Det är lite trixigt att hitta dit första gången då det inte finns några skyltar, men när man väl hittat dit är man fast.

Entrance till Choeng Mon Beach

På Choeng Mon råder ett trivsamt lugn. Det är inte speciellt mycket folk, försäljarna lufsar runt lite på stranden men är inte överdrivet gå-påiga. Solstolarna är gratis. Till skillnad från Lamai så är det inte något från restaurangerna som springer ut till en direkt med menyn. Här kan man ta det i sin egen takt. Tror att restaurangerna räknar med att man beställer något därifrån i vilket fall som helst.

Sanden på Choeng Mon är något grovare än i Chaweng – men det är inget som stör. Det är lätt att borsta av om det fastnar. Även här på Choeng Mon kan man aktivera sig med lite vattensporter. Det finns möjlighet att hyra jetski och köra runt på vattnet. Man kan även snorkla lite då det på båda ytterkanterna av stranden finns det både små och stora stena vilket burkar innebära ett visst undervattenliv. Det ska dock tilläggas att Koh Samui är inte speciellt känt för att ha några fina dykvatten.

För att hitta till Choeng Mon kör man igenom Chaweng och fortsätter bara rakt fram i cirka 10 minuter. Kör förbi infarten till flygplatsen. Kör också förbi Koh Samuis Fotbollsgolfs park. När ni ser det stora guldiga tornet är det dags att sakta ner. Sväng höger vid Nespresso skylten och fortsätt en liten bit på den lilla grusvägen. Hitta en lämplig parkering till bilen eller moppen och börja njut av Choeng Mon Beach.  

Ett riktmärke i letandet efter Choeng Mon

 

Guldiga tornet bakom Nespressoskylten

Leave a Reply

Sidor