Chaweng Beach

Chaweng Beach är den strand på Koh Samui som är mest populär. Hit ska man bege sig om man vill ha liv och rörelse både dag som kväll. Dagarna tillbringar man nere på stranden. Antingen på sin sarong i sanden eller på en solstol. En solstol kostar dock 100 baht. Några madrasser finns det däremot inte – inte på alla solstolar iaf – så en egen handduk är ett måste. Sanden på Chaweng är väldigt fin vilket gör att det går alldeles utmärkt att ligga direkt på stranden på sin egen sarong eller handduk.

På Chaweng finns det stora möjligheter att aktivera sig. Det finns volleybollnät uppsatta lite varstans. Man kan hyra jetski, åka bananaboat eller testa på Parasailing. Däremot vinns det inte speciellt mycket att se under vattenytan så att snorkla eller dyka är ingen större mening.

Skulle man bli hungrig eller sugen på något att dricka finns det massor med restauranger längs med hela stranden. Det finns också olika försäljare som säljer sina saker på stranden, så som grillade majskolvar, donuts, ananas, glass osv. Man kan också köpa på sig olika krims krams så som armband, strandleksaker, vindspel och annat som kan vara intressant. Massage finns det också olika varianter att få på stranden.

När solen lagt sig förvandlas stranden till ett party – restaurangerna flyttar ut sina bord och stolar på stranden och serverar sin mat. Uppe på shoppinggatan är det också fart och fläkt långt inne på småtimmarna. Affärer med nästan allt man tänka sig kantar trottoarerna på båda sidorna om den enkelriktade gatan. Restaurangerna serverar det mesta man kan tänka sig från all världens kök. Lite längre fram på natten sätter pulsen igång på de olika nattklubbarna.

Vill man kan man alltså tillbringa nästan 24 timmar på Chaweng Beach.

Leave a Reply

Sidor