Snorkla vid Phi Phi

Så om ni åker till Phi Phi och vill snorkla så finns det många sätt att göra detta på. Antingen så tar man ut med en longtail båt och betalar ca 1500 bath för 3 timmar. Longtail båten tar en runt till olika snorklingsställen såsom Monkey Beach, Long Beach och många andra ställen.

Det finns även flertal olika arrangerade turer som kan bli billigare om man är själv som tar en runt ön och visar upp de flesta snorklingsställen som finns vid Phi Phi. Det är nästan att rekommendera om man verkligen vill få ut så mycket som möjligt av snorklingsturen. Tyvärr så kanske man inte har tid med det men försök åtminstone.

Då får man även en annan form av säkerhet att någon har koll på en hela tiden, vilket man inte har när man snorklar vid en longtail båt.

Vi kan rekommendera att snorkla vid Monkey Beach utanför Phi Phi Don, där är det väldigt fint och en mängd olika koraller och fiskar att se.
Vill man se hajar så finns det svartfenade revhajar att se vid Long Beach. Men då ska man helst upp tidigt på morgonen och åka ut. Testa att åka ut vid 07:00 och säg till longtail föraren vad ni vill se. Tänk på att det är störst chans att se svartfenade revhajar där det är plant och relativt grunt (ca 1-2 meter djupt).
Det finns även sharkwatch turer för dom som verkligen vill se hajar. Men då måste man tänka på att det är en längre tur.

Tyvärr väljer många att åka till Phi Phi över bara en natt. Vilket gör att man inte hinner med särskilt mycket så tänk på att kanske ta en extra dag om ni verkligen tycker om att snorkla och dyka och tänker på att åka till Phi PHi

Leave a Reply

Sidor