Phi Phi Don

Phi Phi Don – Stora ön

Phi Phi är faktiskt två stora öar. Den ön som är bebodd och där man åker till är Phi Phi Don.
Det är här egentligen allting händer. Här är det fest, här är alla hotell och här bor alla.

Den lite mindre ön heter Phi Phi Leh, men mer om den sen.

Phi Phi Don har mycket för de turister som tycker om att ut och festa, men även självklart för dom som tycker om att dyka och snorkla eller bara njuta av strandlivet.

Ön är inte särskilt stor men här ryms ändå rätt så mycket. Här finns Thaiboxningsarena där ordentliga matcher går. Det finns även 2 lokala ringar där turister kan få gå upp och slåss, ställer man upp så får man en ”buket”.
Här finns stora mängder barer som bör upplevas. Här finns även en mängd olika restauranger för olika smaker. Men en sak som man bör testa är dom berömda ”Pancakes” som serveras från vagnar. Själv har jag ätit ett antal Banana pancake with Nutella. Hur gott som helst.

Även om här finns en stor strand på Phi Phi don som de flesta ligger på så måste vi säga att även om stranden är full så är den inte särskilt fin. Det är bättre att ta en longtail båt ut till Long Beach eller Monkey Beach eller någonannan strand på Phi Phi.

Är man här för en dag så bör man besöka View Point för att se en svårslagen bild av Phi Phi Don. Fast att gå upp är inte någonting för dom som är otränade eller har ont i benen, för det är en lång väg upp. Längst uppe kan man köpa förfriskningar och mat om man så vill.

Leave a Reply

Sidor