Koh Phi Phi

Phi Phi öarna vid Krabi

Koh Phi Phi är för många synonymt med världens vackraste strand. Kristallklart hav, kritvit strand – det är som taget ut en saga. Det faktum att området är del av ett naturreservat gör artrikedomen extra hög. Självklart erbjuder Koh Phi Phi också mer än bara vatten och vattenaktiviteter. Se till exempel inspelningsplatsen för den populära ”The Beach” med Leonardo DiCaprio.

Du kommer aldrig ångra dig om du väljer att besöka Koh Phi Phi, som är en del av Krabi, under din vistelse i Thailand. Dess stränder tillhör världens vackraste och det finns hur mycket som helst att upptäcka i omgivningarna. Många besöker Koh Phi Phi för dess fantastiska dykplatser som inkluderar korallrev, en stor andel av olika fiskarter och massvis med intressanta växter. Det faktum att Koh Phi Phi är ett naturreservat bidrar till den stora artrikedomen – något som både dykare och fiskare har glädje av. Här finns inte bara fiskar utan även många andra spännande vattendjur.

Det finns flera olika sevärdheter i Koh Phi Phi och en av de mest populära är Viking Cave som är en grotta där det bor en fiskare som livnär sig på fisket och bor i naturen. Ett etniskt intressant utflyktsmål, som ger en hint om dåtidens Thailand.

Om du själv vill fiska så ska du tänka på att många av öarna runt Koh Phi Phi är naturreservat vilket innebär att det är förbud att fiska 300 meter ifrån land. Detta gör att artrikedomen bevaras och kan växa sig stor. Om du håller dig till reglerna så är fisket helt otroligt, eftersom flera av stimmen i naturreservatet ”spiller över” till vanligt vatten. Du kan både åka med speciella fisketurer eller hyra en egen båt att åka ut med. Det som är mest populärt att fiska är bläckfisk som det finns rikligt av omkring hela Krabi. Om du har barn med dig så ta med bröd att mata tigerfiskarna med.

En bra idé är att hyra en longtailbåt för att kunna ta dig runt till alla mindre öar kring Koh Phi Phi. Det blir en riktigt intressant resa och det finns oerhört mycket att se. En ö som verkligen är värd ett besök är Koh Phi Phi Ley där stranden Maya Bay ligger. Det var på den stranden som ”The Beach” med Leonardo DiCaprio spelades in år 1999. Filmen kritiserades för att utnyttja gästfriheten hos invånarna och för att förstöra mer än de bevarar. Men idag funkar det utmärkt att stanna till och bada. Solstolar finns längs hela stranden och det är väldigt långgrunt. Lokalbefolkningen är trevlig och värd all respekt.

Restauranglivet på ön har ett mycket brett utbud och du kan äta så väl som genuint thailändskt men också holländskt och svenskt. Den ökande turismen har gjort att lokalbefolkningen kan engelska och ibland även en del svenska. Utelivet är också stort och det finns något för alla oavsett om du vill ta en drink i en mysig bar efter middagen eller om du vill dansa till fram på småtimmarna.

Leave a Reply

Sidor