Koh Phangan

Koh Phangan – Ö för barnfamiljer och backpackers


Den thailändska ön Koh Phangan är ett populärt turistmål för både barnfamiljer som backpackers. Här finns allt och det är ett bekvämt resmål. Du har tillgång till ett stort kulturutbud, vackra stränder och får absolut inte missa det stora vattenfallet Phaeng.

Koh Phangan är en mycket idyllisk och vacker ö som besöks utav alltifrån barnfamiljer till ungdomsgäng. Platsen är också mycket populär bland båtluffare och andra backpackerresenärer. Ön är väldigt avslappnad och den erbjuder det mesta inom stränder, restauranger och marknader.

Boendet väljer du helt själv och det finns alltifrån lyxiga hotell till enkla bungalows på ön. De flesta boenden har förvånansvärt hög standard trots de låga priserna. Om du bara stannar några dagar så rekommenderas lyxhotellet där du blir behandlad som en gud. Ska du bo på ön en längre tid så fungerar en bungalow eller en enklare lägenhet utmärkt.

De mest populära stränderna på öns södra sida heter Had Rin Nok och Had Rin Nai. Mest populära på öns västra sida är Had Yao och Haad Salad. På den östra sidan är Haad Thian Beach mest välbesökt och Chalokum är motsvarande på den norra sidan utav ön.

På Koh Phangan finns det ca 20 olika tempel att besöka. Det äldsta utav dem heter Wat Phu Khao Noi och ligger på öns sydvästra del. Namnet betyder ”det lilla bergets tempel” på grund av att templet ligger just på ett litet berg. Templet hittar du på öns sydvästra del och vill du träffa dess huvudmunk så bör du boka in ditt besök till morgonen eller förmiddagen.

Öns högsta berg heter Khao Ra och reser sig ca 630 meter över havet. Många mindre stigar leder uppför berget och det är en mycket vacker plats. Du kan upptäcka berget både på egen hand och genom guidade turer. Ett gigantiskt vattenfall som heter Phaeng ligger på vägen upp mot bergets topp och det är en utmärkt plats att stanna och svalka sig på samt ta vackra fotografier. Det kan vara ganska ansträngande att ta sig till vattenfallet då stigarna är branta och slingriga, men målet är definitivt värt mödan.

Är du sugen på äventyrliga nöjen så finns det möjlighet att prova på wakeboarding. I Chakoklum Bay finns ett företag som heter Wake Up som erbjuder duktiga och hjälpsamma instruktörer. Vill du ha äventyr på land så finns det möjlighet att att besöka Paintball Warfare som är en 3 200 kvadratmeter stor paintballarena. Där får du garanterat en adrenalinkick och mycket skratt. Banan ligger en liten bit utanför Thongsala. Är du ute efter lugnare nöjen så finns det en hel del olika yogainstruktörer på ön och strandyoga är mycket populärt. Strandvolleyboll är också ett riktigt nöje då stränderna är väldigt vackra och värmen ligger på.

Leave a Reply

Sidor