Utelivet i Bangkok

Bangkoks Nattliv

Nattlivet i Bangkok är stort, varierat och livligt. Det finns alltid något att gå på, se eller uppleva. För en riktig upplevelse välj en av de längsta gatorna i världen: Sukhumvit. Här ligger nattklubbarna vägg i vägg och det är lätt att hitta något som passar just dig.

Text

Nattlivet i Bangkok är riktigt intressant och det är omöjligt att ha tråkigt i Bangkok. Den mest kända platsen att festa på är Patpong. Där samlas såväl turister som thailändare. Det kryllar utav både barer och nattklubbar av alla de slag. Du hittar Patpong mellan Silom Road och Surawong Road. Har du problem att hitta så är det bara att fråga någon på gatan, de flesta känner till platsen. Nattklubbar som rekommenderas i Patpong är Peppermint Bistro, Rome Club, Bubbles och The Party House.

Andra populära och lite nyare områden är Nana Entertainment Plaza och Soi Cowboy. Där hittar du framförallt ölbarer och lite större restauranger med dansshower på kvällarna.

En riktigt spännande gata bland framför allt turister är RCA. Där spelas det framförallt hip hop och RnB och klubbarna är moderna och besökarna unga. På fredags- och lördagskvällarna är området väldigt fullpackat och du bör vara ute i god tid om du vill sitta ner vid ett bord någonstans.

En utav de längsta gatorna i hela världen heter Sukhumvit och ligger i centrala Bangkok. Där ligger nattklubbarna på rad och musiken är mycket varierad. Gatan är en utav Bangkoks mest livliga och där är det aldrig tyst.

Det mest intressanta området för gayklubbar är Silom. Där bjuds det på shower med både dragqueens och andra dansöser. Den mest populära och välkända gayklubben heter DJ Station och där är det alltid bra drag och roliga uppträdanden.

Populärast bland de thailändska ungdomarna är området Ratchada där det varje kväll spelas thailändsk livemusik. Klubbarna ligger tätt på gatan och besökarna är trevliga och välkomnande.

Priserna på samtliga ställen i Bangkok är riktigt bra. Självklart finns det dyrare ställen i lyxklass, men även där är det billigt om man jämför med Sverige. Något som är riktigt bra är att staden är livlig inte bara på helger utan även under vardagskvällarna.

Saker att tänka på när du går ut i Bangkok är att du bör klä upp dig. Om du inte ska på en riktigt lyxig restaurang så behövs inte kostym och långklänning men att lägga ner tid och omsorg på ditt klädval är att rekommendera. Svenska turister känns ofta igen på grund av sina avklippta jeansshorts, slitna linnen och foppatofflor. Thailändarna tycker att det är viktigt att klä upp sig när de går ut och många ställen släpper inte in slafsigt klädda människor.

Du bör heller inte ta emot drycker av okända människor då det tyvärr händer att folk blir drogade. Se till att hålla koll på värdesakerna och ha inte överdrivet mycket kontanter på dig då det alltid finns ficktjuvar där det rör sig mycket människor.

Leave a Reply

Sidor