Shopping i Bangkok

Bangkok Shopping

Bangkok, Thailands huvudstad, erbjuder givetvis bra shopping. Här finns något för alla, från stora köpcentra till den välkända flytande marknaden. Var uppmärksam på öppettider och tänk på att stöldrisken alltid är högre i folksamlingar. Men annars är de flesta shoppingplatserna i Bangkok utmärkta källor för exotiska råvaror som de mest grundläggande förnödenheterna.

MBK Shopping i Bangkok

utanför MBK-gallerian i Bangkok. Hur stort som helst.

MBK-gallerian är ett utav Bangkoks största shoppingcentrum. Det består utav en blandning av ett modernt köpcentrum och en thailändsk marknad. Här kan du köpa allt du kan tänka dig och lite till inom elektronik, kläder, skönhetsprodukter samt husgeråd och mycket mer. Det finns även en hel del mat och handgjorda prydnader samt souvenirer att köpa på MBK. Dagen avslutas bäst på någon utav de mysiga restaurangerna eller i gallerians supermoderna biograf.

Shopping på MBK, Bangkok

Shopping inne på MBK, Bangkok

Vill du besöka en klassisk thailändsk marknad så är Chatuchak Weekend Market ett utmärkt alternativ. Där kan du hitta allt inom thailändska råvaror, möbler, kläder, husdjur och en hel del andra saker. Marknaden har över 200 000 besökare varje dag och är världens största utomhusmarknad. Ett tips är att pruta så mycket det bara går då priserna ligger högt över det som är tänkt att kunderna ska betala. Blir du hungrig under dagen som finns det väldigt många alternativ på mat. Det mesta inom färdig mat som som finns att köpa är väldigt kryddstarkt och vill du ha något mildare så är nudelsoppa och stekt ris snabba alternativ.

Chatuchak marknaden i Bangkok

Chatuchak marknaden i Bangkok

Kartor över området finns att tillgå, då marknaden är 100 000 kvadratmeter till ytan och risken att gå vilse är ganska stor. En annan sak som är viktig att tänka på, då det är en marknad med väldigt mycket människor, är att hålla hårt i väskan och inte vifta med pengarna. Du gör klokast i att bestämma träff vid det jättelika klocktornet i mitten av marknaden med ditt sällskap utifall att ni skulle tappa bort varandra. Du tar dig enklast till marknaden med skytrain eller buss. Är du osäker på när du ska stiga av så be chauffören säga till dig när det är dags. Öppettiderna är lördagar och söndagar klockan 08.00 – 18.00. Att åka tidigt rekommenderas eftersom dagarna är väldigt varma.

Vill du besöka en speciell typ av marknad som är mycket populär i Bangkok så ska du åka på Damnoen Saduak, den flytande marknaden. Den är precis som namnet säger en marknad på vatten. Du hittar marknaden ca 11 mil väster om Bangkok i provinsen Ratchaburi. Du får en egen båt där du kan paddla rund bland marknadsstånden som säljer allt en bra marknad ska erbjuda. Du kan handla thailändska råvaror såsom frukt, grönsaker, ris, såser och kött av olika slag. Du kan även hitta vackra handgjorda smycken och vävda mattor. Souvenirer av alla de slag finns givetvis också att få tag i. Precis som på alla andra marknader så gäller det att pruta ordentligt och att vara ute i god tid då det är en mycket populär plats för turister.

Leave a Reply

Sidor