Lumpinee Stadium

Lumpinee Stadium i Bangkok

Tycker man om Muay Thai och är i Bangkok så bör man gå på Lumpinee Stadium och se olika mästare tävla i Muay Thai.

Själva Lumpinee Stadium är en gammal och rostig stadium, men den är känd över hela världen och de som tävlar i Muay Thai har troligtvis som högsta önskan att få slåss i Lumpinee Stadium mot andra mästare och visa vad dom går för.

Lumpinee Muay Thai mästare

Att gå på match här är lika dyrt som i resterande av Thailand.  Att gå och se match brukar oftast kosta ca 2000 bath. Och här är ett av de få ställen som jag rekommenderar att man skaffar sig ringside biljetter eller VIP biljetter. Annars får man stå upp och även kommer alldeles för långt i från själva Muay Thai ringen.

No women allowed in ring

Endast män/pojkar får slåss på Lumpinee stadium, inga kvinnor/tjejer får ens lov att röra ringen. Så vill ni ta en bild framför ringen så se till att barnen inte rör själva ringen. Det är i princip heligt.

Här är en bild på en av de personerna som ska upp i ringen och slåss. I detta fall var det om någon flyweight viktklass bälte.

Muay Thai fighter

Om ni undrar varför det står Fairtex på ryggen så är det ett gym i Bangkok som tränar några utav de bästa Muay Thai utövarna i Thailand. Ett känt thaiboxningsgym i Thailand och även för många utanför Thailand.

Leave a Reply

Sidor