Chatuchak marknaden i Bangkok

Chatuchak marknaden i Bangkok

För många av er som tycker om att shoppa eller åtminstone att gå runt och titta på i princip hur mycket som helst så bör ni bege er till Chatuchak marknaden som ligger i Bangkok.

Detta är en gigantisk stor marknad där ni kan hitta det mesta av det mesta. Och då skojar vi inte med er utan här kan ni hitta allting från leksaker, kläder, hundar och även ormar. Ja det mesta säljs här på Chatuchak marknaden. Hur hittar ni hit kanske ni frågar er själva ?

Gata inne på chatuchakmarknaden

En av de trånga gatorna inne på chatuchak marknaden.

Det är inte särskilt svårt, antingen tar man Taxi i Bangkok eller så kan ni ta Skytrain (BTS) till Mo Chit stationen, ta exit nummer 1 och följ efter resterande av människorna som ska till Chautchak marknaden. Annars så kan ni ta tunnelbanan (MRT) till Chauchak Park station (exit nummer 1) samma sak där följ folket till marknaden.

Weekend marknaden har öppet på lördag och söndag mellan kl 09-18.00.
Marknaden försöker ha kvar sin struktur för att det ska vara lättare att hitta.

Det lättaste är att hitta en karta så ni vet vart ni ska gå.

Chatuchak marknaden är indelat i 27 sektorer. Där kläder finns i 2-4,12,14,16,18,20-24. Bästa är som sagt när ni väl kommer dit så ta och titta efter en karta.

För er som tycker om Djur så bör ni inte besöka djuravdelningen. Även om det finns en mängd söta små hundar och katter som säljs så hålls kaniner, ekorrar och andra smådjur i miniatyr burar. Tror dom flesta djuren inte mår så bra då det är verkligen varmt och det inte finns så mycket för dom att göra förutom att ligga och vila och kanske bli klappade.

Men i klädesväg så finns det i princip hur mycket som helst.

Handlar ni så glöm inte bort att pruta. Ofta så kan man pruta till 50 % och även mer i vissa fall. Allt beror lite på situationen, priset och dina kunskaper om att pruta på priser.

Karta över Chatuchakmarknaden.

En karta över Chatuchak marknadsområdet. Det är riktigt stort.

Något ni ska akta er för är guld och ädelstenar även antikviteter. VIll man göra fynd så kanske man kan göra det men då ska man nog vara väldigt duktig på att värdera och verkligen vara insatt i just dessa områden.

Har ni egna upplevelser om Chatuchak marknaden så får ni gärna skriva en kommentar och kanske även fylla ut med mer information. Ju mer ni delar med er utav era erfarenheter ju bättre är det för andra som också ska åka dit :)

Leave a Reply

Sidor